Zomer in Karinthië


‘S ochtends buiten ontbijten bij het Chalet
Naar de adriatische kust is ook altijd een optie (1,5uur rijden) of dagje Udine.
Als u opzoek bent naar meer ontspanning dan is het lokale zwembad of het nabijgelegen natuurbad een prima plek om te vertoeven.
Dagje verfrissing zoeken bij de Weissensee

Karinthië wordt geprezen door zijn gunstige ligging aan de zuidelijke kant van de Alpen verwend door veel zon. De zomers zijn aangenaam en de winters bieden veel zon en ruime hoeveelheid sneeuw. Het dorp is gelegen in het Gailtal, het mooiste dal van Karinthië! Het dorp is ideaal gelegen, biedt genoeg activitieten en is gemakkelijk te bereiken. Italië ligt op een steenworpafstand, slechts veertien kilometer van het Chalet, en gemakkelijk bereikbaar via het volgen van de Plöckenpass. Udine een romantisch, typisch Noord-Italiaanse stad is zo gemakkelijk te bereiken en ideaal voor een leuk dagje uit.

Vanaf het Chalet zijn tal van wandelroutes naar mooie uitzichten en gezellige berghutten.
mountainbiken in nassfeld
Er zijn prachtige fietsroutes in de omgeving voor beide de sportieve en meer recreatieve fietser.

Verder kunt u ook naar de Adriatische kust rijden (1,5 uur), of een dagje schaatsen, zwemmen, of varen op de Weissensee. Of wilt u extensief mountainbiken of wandelen? Neem een kijkje bij het VVV kantoor in het dorp waar u een veelal aan informatie kunt vinden over activiteiten en wandelroutes in de regio. De lokale bevolking is zeer open en vriendelijk tegen toeristen. Dus met andere woorden is Kötschach-Mauthen de ideale plek om van de Oostenrijkse cultuur te genieten.

Meer op zoek naar avondtuur? boek dan een rafting activiteit bij fit&fun in Kötschach.
polinik bergwandeling kotschach
Er vertrekken tal van mooie bergwandelingen vanaf het Chalet